Grøn karry med gris, rodfrugter, spinat og røde linser

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Grøn karry med gris, rodfrugter, spinat og røde linser

  • 50 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Grøn karry
  • 600 g ANTONIUS® skinketern
  • 3 dl røde linser, 200 g
  • 10 g ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 citrongræs
  • 0,5 tsk. stødt stjerneanis
  • 3 spsk. grøn karrypasta
  • 4 gulerødder
  • 2 porrer
  • 200 g babyspinat
  • 1 spsk. olie (fx olivenolie)
  • 1 lille dåse kokosmælk, 165 ml
  • 0,5 bundt mynte
  • 1 lime
  • 1 spsk. honning, fx akaciehonning
  • 1 spsk. Fishsauce eller østersovs
  • Salt
  • Peber
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

Grøn karry - klargøring af krydderier og grønt
Kog linserne som anvist på pakken.

Skræl og riv ingefær, pil og hak hvidløg og hak citrongræs.

Kom det hele i en skål sammen med stjerneanis, karrypasta og skinketern. Vend det godt rundt.

Skræl gulerødder og skær i grove tern. Skær rødderne og det yderste af toppen fra porrerne. Skær porrer i ringe og vask dem grundigt i koldt vand.

Skyl spinat og afdryp i salatslynge eller sigte.

Grøn karry - stegning
Varm halvdelen af olien i en wok eller en stegegryde.

Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når du lægger kødet på panden.

Læg ternene i ét lag og brun først halvdelen af kødet på alle sider, 2 minutter i alt.

Tag kødet op og varm den anden halvdel olie og brun resten af kødet, 2 minutter i alt. Tag kødet op.

Svits gulerødder og porrer i wokken et øjeblik. Tilsæt kød og kokosmælk og lad det simre et par minutter.

Skyl og hak mynte. Skyl lime, riv skallen og pres saften.

Tilsæt kogte linser til wokken sammen med spinat og vend det hele godt rundt.

Grøn karry - tilsmagning og servering
Smag til med limeskal, limesaft, honning, fishsauce, salt og peber.

Varm retten igennem og servér med det samme, så grøntsager og spinat stadig er sprøde.

Drys med mynte på toppen.